Η Ήρα Βλάχου μάς μιλάει για το GEMINI

Gemini

Συνέντευξη Σοφία Σιγάλα,

Αν οι εφημερίδες είχαν όμορφα και ζωγραφιστά νέα, μάλλον, θα πίναμε καφέ πρωί διαβάζοντας μία όμορφη σελίδα με χαρούμενες ειδήσεις και χρώμα στην ίδια απόχρωση με αυτή του καλοκαιρινού ήλιου. Επειδή, μάλλον, πρόκειται περί ουτοπίας αυτή η σκέψη, ας γνωρίσουμε σήμερα μια χαμογελαστή γυναίκα που ανοίγει ένα παράθυρο σε ασυννέφιαστο ουρανό με τη ματιά της. Η Ήρα Βλάχου είναι σήμερα μαζί μας και θα μας γνωρίσει…την Ήρα Βλάχου και το τελευταίο της βιβλίο, το GEMINI.

1.Θα μας πεις με λίγα λόγια το θέμα του τελευταίου σου βιβλίου;

Δύο δίδυμα αδέρφια, η Λίζα και ο Αζίλ, οι σχέσεις των οποίων δεν είναι καλές, συναντιούνται μετά από είκοσι χρόνια και προσπαθούν να βρουν λίγες ισορροπίες, όσες χρειάζονται για να μπορούν να μένουν στο ίδιο σπίτι. Ο Αζίλ ζει πλέον μόνιμα στην Κτιμένη Καρδίτσας μαζί με την κατά δεκαπέντε χρόνια μικρότερη σύζυγό του Ανθή, η οποία έχει αμνησία. Η ιστορία ξεκινάει από την ημέρα που η Λίζα επιστρέφει από την Αυστραλία όπου ζούσε όλα αυτά τα χρόνια, και καταφθάνει στο χωριό. Η σχεδόν ταυτόχρονη άφιξη δύο πρώην τοξικομανών στην περιοχή, θα παίξει καταλυτικό ρόλο και μυστικά θα βγουν στο φως.

2. Ποιο ήταν το κίνητρό σου για να γράψεις το συγκεκριμένο βιβλίο;

Η αδελφική αγάπη! Τα αδέλφια μπορούν να κάνουν ομηρικούς καβγάδες και, πέντε λεπτά αργότερα, να συμπεριφέρονται σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Έχουν έναν σπάνιο και ιδιαίτερο δεσμό.

3. Μιας και μιλάμε για ήρωες δίδυμους, ποιον αγάπησες περισσότερο από τους δύο;

Είναι αδύνατον να ξεχωρίσω κάποιον. Αγκάλιασα τον Αζίλ που είχε στερηθεί την αγάπη και έκανα το ίδιο και για τη Λίζα διότι, από την πολλή αγάπη που είχε πάρει, ήταν ανίκανη να διαχειριστεί τη ζωή μόνη της.

4.Είχες κάποια εμπειρία από συμπεριφορές και σχέσεις δίδυμων αδελφών; Πώς κατάφερες να εισχωρήσεις στην ψυχοσύνθεσή τους;

Όχι, δεν είχα κάποια εμπειρία από δίδυμα αδέλφια, έχω ακούσει όμως πολλά για την ιδιαίτερη ψυχοσύνθεσή τους!

5. Ως παιδαγωγός, ποια είναι η σχέση σου και οι επιρροές που έχεις από τα παιδιά;

Ήθελα να ακολουθήσω αυτόν τον κλάδο από τότε που ήμουν κι εγώ η ίδια παιδί και χαίρομαι που το παιδικό αυτό όνειρό μου έγινε πραγματικότητα. Στον κόσμο των παιδιών κυριαρχεί το γέλιο, και η λύπη περνάει γρήγορα με ένα καινούργιο παιχνίδι. Όταν κάποιος ζει στον κόσμο των παιδιών δε μεγαλώνει ποτέ ο ίδιος, παρά μόνο η χαρά του!

6. Η Αθήνα είναι η επιλογή σου για τόπος κατοικίας; Αν όχι πού θα ήθελες να μένεις και γιατί;

Γεννήθηκα στην Αθήνα, οπότε δε θα έλεγα ότι είναι καθαρά δική μου επιλογή, αλλά έμαθα να ζω εδώ και μου αρέσει πολύ γιατί έχει ό,τι χρειάζεται κανείς. Θα μπορούσα να μείνω οπουδήποτε αλλού, αρκεί να ξέρω ότι θα είναι για λίγο και ότι θα επιστρέψω στη βάση μου.

Μπορείς να μου πεις με μια φράση τι είναι το GEMINI;

«Ημίτονα ανθρώπων που ψάχνουν το άλλο τους μισό».

8.Αν είχες βιβλιοπωλείο τι όνομα θα του έδινες;

Ονειρόπλοιο!

9. Ποια είναι η μεγαλύτερη ανησυχία σου για το μέλλον των παιδιών;

Η ώρα που θα κληθούν τα ίδια να διορθώσουν τα λάθη της γενιάς μας ή να μάθουν να ζουν με αυτά.

10.Τι χρώματα θα έδινες στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον σου;

Οπωσδήποτε όλα τα χρώματα. Όσα είναι ζωηρά, μας γεμίζουν χαρά και ευτυχία, ενώ τα σκούρα και τα μουντά, κάτι έχουν να μας διδάξουν.

11.Κλείσε τα μάτια σου και γράψε μου ποια εικόνα σου ήρθε στο μυαλό.

Τέτοια εποχή, τι άλλο; Ήλιος και θάλασσα!

12.Στείλε μια ευχή σε όσους διαβάζουν τη συνέντευξή σου.

Υγεία, μόνο υγεία. Να προσέχουμε την υγεία μας και όλα τα άλλα γίνονται!

Ήρα, σ΄ ευχαριστούμε πολύ που γέμισες χρώμα και αισιοδοξία τη Γη των Βιβλίων. Σου εύχομαι να έχεις πάντα χαρά και δημιουργικότητα στη ζωή σου. Καλοτάξιδα τα υπέροχα διδυμάκια σου!

Το GEMINI κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ

Σχετικές δημοσιεύσεις