Η ταυτότητα της μέρας…

Βιβλίων Γη

75 χρόνια Μάρω Δούκα

«Εδώ και χρόνια, όποτε τελειώνω ένα βιβλίο, λέω πάει, αυτό ήταν το τελευταίο μου. Έπειτα πιάνω πάλι το νήμα. Μέχρι πότε; Έπειτα πιάνω πάλι το νήμα. Μέχρι πότε; Όσο θα με ενθαρρύνει ίσως η συναναστροφή με τα παιδιά, χάρη στους αφανείς, τους ανεκτίμητους εκπαιδευτικούς που τα νοιάζονται. Και έτσι, με το βλέμμα των μαθητών πάνω μου, πότε περίεργο, πότε φιλικό, αλλά και υπέροχα προκλητικό καμιά φορά, αν θέλετε να μάθετε ποια είναι η σχέση μου με την “υστεροφημία”, σίγουρα, έχοντας να διαλέξω ανάμεσα στην εν ζωή φήμη και τη μετά θάνατον δικαίωση θα διάλεγα την μετά θάνατον δικαίωση. Ακριβώς γιατί πάντα με συγκινούσε έως δακρύων το ομηρικό ήθος»

Γράφει η Μαρία Σιταρίδου-Τρουλάκη

Ναι, νιώθω ευνοημένη γιατί, χωρίς από μεριάς μου να έχω κάνει την παραμικρή αβαρία, έχω απήχηση στο αναγνωστικό κοινό. Ποτέ δεν κάθισα, ας πούμε, να υπολογίσω ότι τούτο το θέμα “έχει πέραση”, εκείνο δεν έχει. Ούτε και αναζήτησα ποτέ αφηγηματικούς τρόπους ικανούς να κερδίσουν τους αναγνώστες…. Γράφω με τη δική μου “ξεροκεφαλιά”, προσπαθώντας για το καλύτερο, μέσα στο δικό μου πλαίσιο

Μαρω δουκα

Μάρω Δούκα, μία από τις σημαντικότερες Ελληνίδες πεζογράφος. Γεννήθηκε στις 26 Ιανουαρίου 1947 στα Χανιά. Έχει τιμηθεί πολλές φορές με Βραβεία Λογοτεχνίας και τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε πολλές Ευρωπαϊκές γλώσσες.

Βιβλίων Γη

Μαρία Σιταρίδου-Τρουλάκη

Σχετικές δημοσιεύσεις