Νέες Αφίξεις από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Βιβλίων Γη

Ξένη Λογοτεχνία

Βιβλίων Γη

Μια πτήση μαγική, Giovanna Giordano

Σε πτήση μαγική παρασύρει τον αναγνώστη η Ιταλίδα συγγραφέας και δημοσιογράφος Giovanna Giordano, που το όνομά της συζητιέται για Νόμπελ Λογοτεχνίας, με ένα υπέροχο αλληγορικό παραμύθι, εξαιρετικό δείγμα νεότερης κλασικής ιταλικής λογοτεχνίας και μαγικού ρεαλισμού.

Βιβλίων Γη

Το Γεγονός, Annie Ernaux

Η πολυμεταφρασμένη στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αγαπητή στη χώρα της σε κοινό και κριτικούς, Γαλλίδα συγγραφέας Annie Ernaux, στο Γεγονός, στο οποίο βασίστηκε η ομώνυμη ταινία που το 2021 κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ της Βενετίας και με αυτή έκανε πρεμιέρα το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, καταγράφει την τραυματική εμπειρία που δεν ξεπέρασε ποτέ, της εγκυμοσύνης και της άμβλωσης που την οδήγησε το 1963 στα επείγοντα του νοσοκομείου και πολύ κοντά στον θάνατο.

Βιβλίων Γη

Τζακ, Marilynne

H βραβευμένη με Πούλιτζερ Marilynne Robinson, μία από τις σπουδαιότερες συγγραφείς της εποχής μας, επιστρέφει στον κόσμο του Γκίλιαντ με το Τζακ, το τέταρτο μυθιστόρημα μιας από τις πιο σημαντικές και βαθυστόχαστες σειρές της σύγχρονης αμερικάνικης λογοτεχνίας, το οποίο έχει συμπεριληφθεί στα καλύτερα βιβλία του 2020.

Βιβλίων Γη

Η διαγώνιος Αλιέχιν, Arthur Larrue

H Ιστορία και η τρέλα διαπλέκονται στη Διαγώνιο Αλλιέχιν, ένα αριστοτεχνικά γραμμένο μυθιστόρημα από τον Γάλλο Arthur Larrue για τα τελευταία επτά χρόνια της ζωής του παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι Αλεξάντρ Αλιέχιν.

Βιβλίων Γη

Η Καμαριέρα, Nita Prose

Η Nita Prose από τον Καναδά κάνει δυναμική εμφάνιση με την Καμαριέρα, ένα μυστήριο κλειδωμένου δωματίου και συνάμα ένα συγκινητικό πνευματικό ταξίδι, που διερευνά τι σημαίνει να είσαι ίδιος με όλους τους άλλους και ταυτόχρονα ολότελα διαφορετικός. Το βιβλίο κατακτά την κορυφή των ευπώλητων, αναμένεται να κυκλοφορήσει σε 32 χώρες, ενώ η Universal έχει αναλάβει τη μεταφορά του στην οθόνη.

Βιβλίων Γη

Μαθήματα Χημείας, Bonnie Garmus

Η Αμερικανίδα Bonnie Garmus στα Μαθήματα Χημείας, χαρίζει στο αναγνωστικό κοινό μια ανάσα φρεσκάδας με ένα βιβλίο-πηγή έμπνευσης, με μοναδικούς χαρακτήρες. Ένας από τους πλέον πολυσυζητημένους τίτλους της Έκθεσης της Φρανκφούρτης, πουλήθηκε σε πολλές χώρες από τις πρώτες μέρες υποβολής του χειρογράφου, έπειτα από πλήθος πλειστηριασμών, και σήμερα μεταφράζεται σε 33 γλώσσες.

Βιβλίων Γη

Το τραγούδι της γοργόνας, Charmian Clift

Το Τραγούδι της Γοργόνας, της Αυστραλής Charmian Clift, που θεωρείται πλέον κλασικό στο είδος της ταξιδιωτικής λογοτεχνίας, μεταφράζεται για πρώτη φορά στα ελληνικά.

Κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Σχετικές δημοσιεύσεις