
#1. Ένας ύποπτος, ένας «μάνατζερ» κι ένας ανακριτής είναι ήρωες σε μια ιστορία που ξεκινάει με ένα «Σχέδιο»...

#2. Ένα καρβέλι ψωμί και μία καταδίωξη θα γίνει η μεγαλύτερη ιστορία της λογοτεχνίας
Οι Άθλιοι περιλαμβάνουν μία σειρά ιστοριών, συνδετικός άξονας των οποίων είναι αυτή του πρώην καταδίκου Γιάννη Αγιάννη, γνωστού στη φυλακή με τον αριθμό 24601, ο οποίος γίνεται μία δύναμη του καλού πάνω στη γη, χωρίς όμως να μπορεί να ξεφύγει από το παρελθόν του. Θα είναι για πάντα ένα αριστούργημα της Κλασικής Λογοτεχνίας!

#3. Στο Σαλιχλί ξεκινάει μια ιστορία, που καταλήγει στην Αθήνα, και είναι η εξιστόρηση μιας ιστορίας που ολοκληρώνεται σε 4 τόμους.
Τα παιδιά της Νιόβης είναι τετράτομο μυθιστόρημα του Τάσου Αθανασιάδη. Στο έργο του αυτό ο Αθανασιάδης περιγράφει τον τρόπο ζωής του πληθυσμού των Ελλήνων στη Μικρά Ασία, μέσω του παραδείγματος της Περίκλειστης κοινωνίας, στο Σαλιχλί. Το έργο πιθανότατα έχει πάρει τον τίτλο του από τον μύθο που αφορά σε έναν βράχο της περιοχής και συνδέεται με την ιστορία της Νιόβης.

#4. Ένας ήρωας αξόδευτος, με πάθη και ιδανικά, γίνεται το θέμα ενός από τα διάσημα μυθιστορήματα που περιγράφει την Κρήτη και την υποδούλωση της από τους Οθωμανούς.
Ο «Καπετάν Μιχάλης» είναι μια ιστορία ανθρώπων για τους ανθρώπους. Η ιστορία του Καπετάν Μιχάλη διαδραματίζεται στα τέλη του 19ου αιώνα, όταν η Κρήτη αγωνιζόταν, για μία ακόμη φορά, για την ελευθερία της στην επανάσταση του 1889. Ο Νίκος Καζαντζάκης διηγείται την ιστορία του πατέρα του και της Κρήτης, μέσα από το εμβληματικό του αυτό έργο.

#5. Τα μέλη της οικογένειας Μπουενδία έχει το καθένα διαφορετικές και παράξενες ιστορίες να διηγηθεί. Κλειδί του τίτλου είναι ο αιώνας.
Το Εκατό Χρόνια Μοναξιάς είναι ένα μυθιστόρημα γραμμένο από τον βραβευμένο με Νόμπελ Λογοτεχνίας Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες. Κεντρικοί ήρωες της ιστορίας είναι τα μέλη της οικογένειας Μπουενδία, τα οποία ακολουθεί ο αφηγητής περιγράφοντας παράξενες και φανταστικές ιστορίες από τη ζωή του καθενός. Το έργο, συγχρόνως με την αφήγηση λογικών σκέψεων και περιστατικών, διακατέχεται από το στοιχείο του παράλογου, καθώς επίσης και από στοιχεία παραμυθιού.

#6. Ο καθηγητής Ρόμπερτ Τζόρνταν εγκαταλείπει την πατρίδα του και πηγαίνει στην Ισπανία για να πολεμήσει για την δημοκρατία κατά τη διάρκεια του ισπανικού εμφυλίου πολέμου.
«…Και γι’ αυτό ποτέ μη στείλεις να μάθεις για ποιον χτυπά η καμπάνα. Χτυπά για σένα». Μια από τις πιο διάσημες φράσεις του μυθιστορήματος του Έρνεστ Χεμινγοέι, που μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη και θεωρείται ένα κλασικό έργο της Λογοτεχνίας.