Το πέρασμα στην Αμοργό, Χρήστος Νομικός

Βιβλίων Γη

Ο Νικήτας Δεσποτίδης, πετυχημένος δικηγόρος της Αθήνας, αποφασίζει να γυρίσει ύστερα από πολλά χρόνια στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Αμοργό. Στο πέρασμά του αυτό θα συναντήσει όλες τις παιδικές του μνήμες, τους ανθρώπους, τις εικόνες και τα αρώματα από την πατρίδα του και τα νεανικά του χρόνια. Παράλληλα όμως θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη σκέψη και τη νοσταλγία της πρώτης του αγάπης. Είναι όμως μόνο η σκέψη και η νοσταλγία, ή μήπως η πρώτη αυτή αγάπη είναι ζωντανή και παρούσα, έτοιμη να του θυμίσει τα όσα αγνά και πολύτιμα αρνήθηκε για χάρη μιας «πετυχημένης» ζωής και καριέρας;

Βιογραφικό:

Ο Χρήστος Νομικός γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά δηλώνει με καμάρι ότι κατάγεται από την Αμοργό, την οποία επισκέπτεται τακτικά. Είναι οικονομολόγος, εξειδικευμένος σε θέματα Εσωτερικού Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Ποιότητας. Γράφει από τα νεανικά του χρόνια. Κυκλοφορούν επίσης από τις εκδόσεις Πνοή δύο ποιητικές συλλογές με τίτλους «Άγγελοι του Αρχιπελάγους» και «Ανθόμερος». «Το πέρασμα στην Αμοργό» είναι η πρώτη του απόπειρα να εκφραστεί σε πεζό λόγο.

Μετά από δύο ποιητικές συλλογές ο Χρήστος Νομικός αποφασίζει να εκφραστεί μέσω του πεζού λόγου και μας δίνει το μυθιστόρημα «Το πέρασμα στην Αμοργό».

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.

Σχετικές δημοσιεύσεις