Ασύμβατοι Δεσμοί, Μάκης Πάνου

Βιβλίων Γη

Οπισθόφυλλο:

Ασύμβατες σχέσεις –συγγενικές, ερωτικές, κοινωνικές, πολιτικές– δημιουργούνται ανάμεσα στους ήρωες αυτού του μυθιστορήματος, σχέσεις και δεσμοί με συγκρουσιακό και ανατρεπτικό χαρακτήρα. Μια αριστερών πεποιθήσεων φοιτήτρια των αγώνων του Πολυτεχνείου κι ένας χουντικός αξιωματικός του στρατού με καλά κρυμμένες ομοφυλοφιλικές προτιμήσεις, ύστερα από μια περιπετειώδη πορεία τριάντα εφτά χρόνων, βρίσκονται ένοικοι της ίδιας πολυκατοικίας στην Αθήνα της κρίσης του 2010. Αν και δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, ένας στενός δεσμός τους ενώνει. Τριγύρω τους και μαζί τους περιδινίζονται στα πάθη και στις ελπίδες τους άλλα τραγικά πρόσωπα. Ενδοοικογενειακή βία, σκληρότητα κατά των γυναικών, ομοφοβικές ακρότητες, ρατσισμός, ερωτικά, πολιτικά και θρησκευτικά πάθη, πλέκουν έναν συγκλονιστικό αφηγηματικό καμβά με έντονο συγκινησιακό υπόβαθρο, που κάνουν το νατουραλιστικό αυτό κοινωνικό μυθιστόρημα να διαβάζεται χωρίς ανάσα.

«Ασύμβατοι δεσμοί» είναι ο τίτλος του νέου μυθιστορήματος, που αποτελεί τη συνέχεια του βιβλίου «Το μυστικό της παλιάς φωτογραφίας» του  Μάκη Πάνου και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.

Βιογραφικό:

Ο Μάκης Πάνος γεννήθηκε στην Ορμύλια της Χαλκιδικής. Τελείωσε τη Γεωπονική Σχολή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Έχει έντονη πολιτιστική, συνδικαλιστική αλλά και πολιτική δράση τα τελευταία τριάντα χρόνια. Ένα τραγικό γεγονός έφερε τα πάνω κάτω στη ζωή του. Το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο «Οι δικοί μας άγιοι οι δικοί μας άγγελοι» ήταν μια χειμαρρώδης κατάθεση ψυχής. Έχει γράψει ακόμα το «Γουρούνια στην πράσινη τσόχα», καθώς και τα θεατρικά έργα: «Σταμάτα την παρέλαση ρε…», «Ο Μάριος… πολιτευτής», καθώς και το αντιπολεμικό μονόπρακτο «Αποκτήνωση». Το 2018 κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Πνοή «Το μυστικό της παλιάς φωτογραφίας», ενώ οι «Ασύμβατοι δεσμοί» είναι η συνέχεια του προηγούμενου μυθιστορήματος.

Αρθρογραφεί σε διάφορα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα στην περιοχή της Χαλκιδικής και είναι μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή

Σχετικές δημοσιεύσεις